Over jou en mij

Developing yourself to become the leader you have the potential to be will change everything for you. It will add to your effectiveness, subtract from your weaknesses, divide your workload, and multiply your impact.

John C. Maxwell

Ik ben Sylvia Mattens. Ooit was ik kampioen in het rondrennen en zwoegen om alle bordjes in de lucht te houden!

Bij één van de grootste politiezones van ons land heb ik 13 jaar gewerkt als  slachtofferbejegenaar en trauma-opvanger. Mijn passie voor trainen en coachen om het potentieel in mensen naar boven te halen, ontdekte ik in mijn functie als coördinator van het collegiaal opvangteam van zorgcollega’s binnen de politiezone. Na een reorganisatie maakte ik de overstap naar een leidinggevende functie in HR management.

De politie is een organisatie in volle verandering wat behoorlijk wat uitdagingen met zich meebrengt. Tijdens de jaren dat ik deze culture change mee mocht begeleiden, werd ik geboeid door de dynamiek die er speelt tussen de visie, missie en waarden van een organisatie, de heersende bedrijfscultuur en de impact van het leiderschap hierop.

Lead with Benefits is gegroeid uit een droom om leiders te ontwikkelen en te empoweren om zo bedrijfsvisie en -cultuur op één lijn te brengen en uit het brandend verlangen om als ondernemer in vrijheid te creëren.

Mijn missie is om een mindset en leadershift te realiseren, want "Leadership is a lifestyle, not a job!"


Lead with Benefits staat voor een unieke en innoverende aanpak.

  • Als master in de klinische psychologie hou ik van co-creatie tussen evidence-based kennis uit de gedragswetenschappen en de vertaling hiervan naar concrete, praktische en eenvoudige tools, tips & tricks die je kan toepassen in je dagelijkse realiteit en op de werkvloer.
  • Om ons startpunt te bepalen, faciliteer ik een gepersonaliseerde leadership & team assessment afgestemd op de behoeften en uitdagingen van je team. En dit in een halve dag! Een vernieuwende tool die saaie, energie- en tijdrovende surveys vervangt en tegelijk een interactieve en plezante teambuilding is die open communicatie en vertrouwen creëert.
  • Niettegenstaande een training of een coachingsessie veel waarde kunnen toevoegen aan je organisatie, toch verdwijnt de impact ervan al binnen enkele dagen wanneer de inzichten, de kennis en vaardigheden niet worden geïntegreerd in de dagelijkse routine en niet worden ondersteund door een cultuur die ontwikkeling, groei en verandering bevordert. Om echt succesvol te zijn en culture change te bewerkstelligen werken we met een traject waarin we leadership development tot een gewoonte maken.
  • Ik geloof in de kracht van ervaringsgericht leren en heb een passie voor outdoor & adventure education.

Mijn motto is “People learn best when they are having fun.”

Naast het beste uit jouw leiders van morgen te halen als leadership development trainer & coach,
is het mijn passie om mensen te inspireren tijdens public speaking en keynote sessies.

Ben je op zoek naar een boost voor je volgend businessevent?

Neem contact op en we zoeken samen naar de oplossing die jou de gewenste benefits oplevert.

Contacteer mij